P

.

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

UAE- Ruokailu



Ruokailu oli yksi iso kysymysmerkki, kun varasimme matkaamme. Kannattaako ottaa All inclusive, puolihoito vai ei aterioita lainkaan? Siinäpä vasta pulma, kun ei ollut mitään hajua mikä paikan päällä odottaa.

All inclusiven jätimme heti kättelyssä pois laskuista, koska tiesimme jo ainakin muutamana päivänä käyvämme jossain päin reissussa ja näin ollen ruokailuhetkien sovittaminen aikatauluihin olisi aiheuttanut päänvaivaa. Lisäksi tietenkin hinta oli melko kova, 1300 euroa/ viikko. Emme myöskään halunneet olla liian sidottuja hotelliin, vaan kokeilla mahdollisesti myös muita ruokapaikkoja tarpeen mukaan.

Puolihoito vai ei?

Se mitä mietimme kovasti oli, että voisiko myös puolihoidon jättää pois. Ensiksi ajateltuna sitä ei tietysti lomallaan haluaisi stressissä etsiä ruokapaikkoja ympäriinsä nälkäisten lasten kanssa. Vietin siis tovin jos toisenkin googlettamalla vaihtoehtoisia tapoja hoitaa syöminen paikan päällä.

Puolihoito (lounas tai illallinen) maksoi matkamme aikana reilu 700 euroa kaikilta. Jos tästä vähentää tulopäivän (tultiin iltakoneella, ei ehditty illalliselle) olisi ruokailupäiviä jäänyt yhteensä 7 eli yhden aterian hinnaksi koko porukalta noin 100 euroa. Lähtöpäivänä ei myöskään ehtinyt miettimään lounasta, kun oli sitä pakkailua ja alla kuitenkin runsas aamiainen. Puolihoitoon ei myöskään kuulunut juomat, eli ne olisi pitänyt maksaa vielä tämän päälle.

Emme siis ottaneet ruokailuja matkapakettiin lainkaan, vaan ajateltiin katsoa tilanne paikan päällä. Päätös osoittautui oikeaksi.

Ruokaostokset

Ravintolassa tarjoiltu buffet-aamiainen oli todella runsas ja sillä pärjäsi pitkälle päivään. Ajattelimme, että pärjäisimme hyvin iltaan asti jos haemme kaupasta välipalaa, jota voimme syödä altaalla. Siispä suuntasimme heti seuraavana päivänä saapumisestamme läheiseen Al Hamra- ostoskeskukseen etsimään ruokakauppaa. Paikan päältä löytyi Spinneys-niminen kauppa, josta saimme kaikki tarvittavat välipalaostokset koko lomamme ajaksi.

Ostimme peruselintarvikkeita; margariinia, juustoa, tomaattia, salaattia, jugurttia, maitoa, mehua, hedelmiä, vettä jne. Lisäksi kaupasta sai ihania tuoreita leipiä, croisantteja ja leivonnaisia. Koko tämä satsi maksoi noin 185 dirhamia eli noin 38 euroa. Kävimme parina päivänä hakemassa joitakin ruokia lisää, mutta kaiken kaikkiaan selvisimme alle sadalla eurolla loman välipaloista.

Lisäksi oli mukavaa, että pystyimme tekemään eväät altaalle, joten sieltäkään ei tarvinnut poistua. Suosittelen tätä, mieluummin kuin puolihoitoa siitäkin syystä, että harvoin iltapäivällä oli kova nälkä kuumuuden ja runsaan aamiaisen vuoksi, joten yhtään raskaampi lounas olisi kyllä mennyt ainakin meidän perheellä hukkaan.

Hotellihuoneen jääkaappiin mahtui yllättävän paljon tavaraa, kun otimme hyllyjä pois. En tiedä olisiko hotellille saanut tuoda omia ruokia, mutta ei meitä ainakaan kukaan pysäyttänyt kun kuljimme ruokakassien kanssa huoneeseen.

Ravintolat

Al Shamal

Illastimme muutamana iltana ravintolan omassa pääravintolassa Al Shamalissa, jossa oli päivittäinen vaihtuva buffet-tyyppinen illallinen. Ruokaa löytyi runsaasti ja oli mistä valita. Illallinen ruokajuomineen (viini, olut, limut) maksoi noin sadan euron luokkaa.
Välimeriteemainen illallinen Al Shamalissa oli herkullinen.

Laskin, että jos olisimme ottaneet puolihoidon, mihin kuului illallinen olisimme hävinneet jonkin verran, sillä puolihoidon illalliseen ei kuulunut juomia, joten ne olisivat tulleet vielä siihen päälle. Itse yritin ennen matkaa kovasti hakea tietoa onko ruokailu kalliimpaa paikan päältä ostettuna, mutta en löytänyt vastausta. Edes matkanjärjestäjä ei kuulemma osannut sitä varmuudella luvata. Niinpä niin. Voitte siis huoletta ostaa illallisen suoraan ravintolasta ilman mitään ennakkomaksuja. Tämä on muutenkin kätevää, jos haluaa illallistaa joskun hotellialueen ulkopuolella. Ei mene etukäteen maksettu illallinen sitten hukkaan.

Pesto

Välittömästi hotellin ulkopuolella, Al Hamra golf-keskuksessa sijaitseva Pesto´s ravintola oli meidän lemppari ja mielestämme todella kiva paikka. Illastimme täällä parina iltana. Kyseessä siis italiainen ravintola, josta sai pastaa, pizzaa, kala- ja liharuokia. Kaikille löytyi jotain.

Ravintolassa oli mielestämme kiva tunnelma ja ulkoterassilla oli mukava syödä tähtitaivaan alla. Lisäksi ravintolassa oli livebändi joka ilta. Joidenkin suomalaisten mielestä ruoka oli hieman suolaista, kun kyseltiin mitä he pitivät. Me emme kyllä erityisesti huomanneet mitään. Neljän hengen ruokailu sekä meidän vanhempien ruokajuomat (siideri, olut) maksoi noin 400-450 dirhamia eli hieman alle 100 euroa.

Chili´s

Manar mall visiitillämme kävimme syömässä ostoskeskuksen ravintolassa Chilissä, josta sai erilaisia grilliruokia ja hampurilaisia. Ei voi sanoa, että kyseessä olisi  mikään neljän tähden ravintola, mutta ruoka oli ihan ok. Lapsille löytyi omat hampurilaisannokset ja mekin löysimme ihan maittavat vaihtoehdot. Tämä oli myös todella edullinen paikka. Koko hommasta selvittiin muistaakseni noin 40 eurolla. Ylläolevasta linkistä pääsee tutustumaan paikan ruokalistaan.

Al Jazeera

Se, mikä meitä jäi kaikkein eniten harmittamaan oli, ettemme käyneet kertaakaan hotellialueella sijaitsevassa libanonilaisessa Al Jazeera- ravintolassa. Oppaiden mukaan paikka on niin suosittu, että myös RAK:n kuninkaalliset käyvät täällä syömässä.

Kohtaloksemme koitui se, että lomafiiliksissä olimme sekoittaneet lähtöpäivän ja "viimeinen" ilta jolloin meidän olisi pitänyt mennä tänne ikään kuin kruunaamaan lomamme olikin lähtöpäivä. Tuli muuten kiire pakkaamaan kun tajusimme tämän. Onneksi tajusimme asian ajoissa eikä isompaa vahinkoa tapahtunut. Olipahan onnistunut loma, kun aivotkin saatiin noin narikkaan. Mutta siis, käykää täällä illallisella joku päivä. Tarkistakaa minä päivinä ravintolassa on napatanssija, niin saatte nauttia samalla paikallisesta showsta. Samainen napatanssiesitys oli nähtävissä myös pääravintolan puolella itämaisen teeman päivänä.

Muut ravintolat

Hotellilla oli näiden kahden ravintolan lisäksi myös rantaravintola Le Chalet, jossa emme kuitenkaan syöneet lomallamme. Ymmärtääkseni täällä tarjoiltiin lounas. Yhtenä päivänä ravintolassa näytti olevan kiva meininki, kun ruoka tarjoiltiin musiikin säestyksellä ulos pystytetyistä teltoista.

3 kommenttia:

  1. Hei! Osaatko yhtään sanoa, mitenkähän tuolla pärjäisi kananmuna-allergisen lapsukaisen kanssa?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kyllä minun mielestäni pärjää. Vaihtoehtoja oli runsaasti. Kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa matkanjärjestäjältä. Ja kaupassahan voi tutkia tuoteselosteet. Valikoimat olivat ainakin todella isot!

    VastaaPoista

 
 
Blogger Templates