P

.

tiistai 24. kesäkuuta 2014

UAE, RAK - Tekemistä



Kirjoitan nyt tässä välissä lukijan pyynnöstä mitä kaikkea Ras Al Khaimahissa voi puuhastella lasten kanssa loman aikana. Seuraava postaus käsittelee sitten sitä ruokailua :)

Vaikka RAK:ssa ei kovin paljoa ollut lapsille mitään erityisohjelmaa, tekemistä riitti ihan tarpeeksi viikon matkalle. Pääasiassa kaikissa RAK:n ostareissa oli jotain aktiviteetteja lapsille ja sitten tietysti paikallinen vesipuisto. Listaan tähän paikkoja, joihin itse tutustuimme.

Al Hamra Mall

Al Hamra Mall oli "pienuudestaan" huolimatta hulppea kuten tyyliin kuuluu.
Al Hamra Mall sijaitsi noin kilometrin päässä hotellistamme Hilton Al Hamra Fortista ja taksi sinne maksoi 5 dirhamia eli euron. Ostoskeskus on melko suuri (pieni arabiemiraattien mittakaavassa) ja sieltä löytyi ruokapaikkoja, kahviloita, paljon erilaisia kauppoja, elokuvateatteri, lelukauppa ja jokin pienten lasten leikkipaikka (2krs.), jossa emme kuitenkaan käyneet kertaakaan. Täältä löytyi myös lähikauppa Spinneys, josta ostimme ruokatarvikkeita viikon ajan edulliseen hintaan.

Manar Mall

Manar Mall sijaitsi vajaan 30 kilometrin päässä hotellista. Taksimatka maksoi noin 40 dirhamia suunta eli n. 8 euroa. Manar Mall oli jo huomattavasti suurempi ostoskeskus ja täällä oli paljon paikallisia. Ostoskeskus oli täynnä erilaisia kansainvälisiä kauppoja ja pikaruokapaikkoja.
Manar Mallissa riitti kauppoja ja nähtävää. Täällä vaihdoimme myös kätevästi rahaa valuuttapisteessä.
Täältä löysimme lapsille myös mielekästä tekemistä minihuvipuisto Funcitystä. Paikasta löytyi erilaisia pelikoneita, huvipuistolaitteita ja törmäilyautoja. Lapset eivät meinanneet lähteä pois ollenkaan. Homma toimi niin, että sisään mentäessä ostettiin luottokortin näköinen kortti, johon piti ladata muistaakseni minimissään 30 dirhamia rahaa ja sitten vain vinguteltiin sitä erilaisissa laitteissa.


Funcityssä riitti puuhaa lapsille pariksi tunniksi.
Lähes kaikista laitteista sai pelin päätyttyä lipukkeita, jotka sai ladata kortille ja ostaa myynnissä olevia tuotteita. Mitä paremmin pelasi, sen enemmän sai lippuja. Meillähän iskä laitettiin sitten tienaamaan pojille lipukkeita.
Fun City- Kortti oli muistaakseni voimassa vuoden, joten sitä olisi voinut käyttää seuraavallakin lomalla mikäli loma olisi suuntautunut samaan paikkaan. Manar Mallin ulkopuolella oli myös aktiviteetteja, mm. pieni autorata ja huvipuistolaitteita. Täällä saimme ihastella myös vastarannalta ammuttuja ilotulituksia, joita paikalliset tuntuivat rakastavan (joka paikassa ilotuliteltiin).

RAK Mall

RAK Mall sijaitsi hieman lähempänä hotelliamme kuin Manar Mall ja oli myös uudempi. Taksikuskimme ihmetteli miksi emme menneet sinne ja näin jälkeen päin mietittynä ihmettelen sitä itsekin. Vaikutti ainakin ulkoapäin hienolta, joten näin toisen käden tietona suosittelen muille!

Iceland vesipuisto

Visiittimme Ice Land vesipuistoon oli yksi matkamme kohokohdista. Lapset olivat onnensa kukkuloilla.

Kids Cove- alueella oli vesiliukumäkiä ja muita aktiviteetteja perheen pienimmille.
Luin aiemmin jostain, että hotellistamme olisi voinut saada jotain vapaalippuja tänne, mutta tämä käytäntö oli kuulemma lopetettu, kun sitä kyselin. Sisäänpääsystä sai siis pulittaa melko paljon ja lippuluukun edessä oli kaksi eri kokoista pingviiniä, joilla lapset tarkistusmitattiin. Alle 120cm lippu maksoi 100 dirhamia eli n. 20 euroa ja yli 120 cm oli 150 dirhamia eli n. 30 euroa, mutta kyllä se oli sen arvoista. Kannattaa varata koko päivä aikaa! Taksi tänne maksoi noin 15 dirhamia eli 3 euroa.
 
Pyyhkeet kannattaa ottaa mukaan hotellista, sillä niistä joutuu maksamaan ekstraa. Lisäksi jos mukana on paljon tavaraa ja haluaa pitää ne jossain turvassa joutui tallelokerosta maksamaan taas lisää (45 dirhamia). Me kantelimme omia tavaroitamme mukana, mutta se tarkoitti sitä että emme päässeet koko porukalla mistään liukumäestä yhdessä. Eipä tuo oikeastaan meitä haitannut. Sisällä sai vaihtaa uikkarit ja siellä oli suihkumahdollisuus myös. 


Puistossa oli monta vauhdikasta vesilukumäkeä.
Alueella oli vesiliukumäkiä ja aktiviteetteja sekä ihan pienille että isommille vesipedoille. Sieltä löytyi vaikka ja mitä; vesiliukumäkiä rengaspatjoilla ja ilman, uima-allas aalloilla, koko paikan kiertävä virtaava joki, hurjia syöksyliukumäkiä sekä erilaisia pienten lasten juttuja. Paikan päältä sai myös ostaa syötävää ja juotavaa, mutta meillä ainakin oli omat juomat ja pikkueväät mukana repussa, eikä siitä tullut sanomista. Meille sattui hyvä tuuri kun menimme puistoon keskellä viikkoa ja vähän pilvisellä säällä, niin paikalla ei ollut kuin kourallinen muita ihmisiä. Saimme lähestulkoon koko paikan itsellemme! Suosittelen visiittiä juuri pilvisellä säällä, sillä muuten olo saattaa tulla tukalaksi tai vähintäänkin saattaa polttaa itsensä. Ottakaa mukaan kunnon aurinkosuojat! Vietimme puistossa koko päivän ja lähdimme vasta paikan sulkeutuessa. Tosi kiva päivä! Suosittelen ehdottomasti.

Shisha-kauppa ja Kamelisafari

Yksi matkamme suunnitelmista oli tietenkin tutustua RAK:n ostosmahdollisuuksiin ja käydä katsomassa kameleita. Hotellista sai tilata muutaman tunnin kiertomatkan taksilla, johon kuului itse valitsemia kohteita. Hinta oli muistaakseni noin 200 dirhamia eli nelisen kymppiä.

Piippukaupan pojat olivat mielissään kun kävimme ostoksilla.
Me valitsimme ostosreissun edellisen taksikuskimme suosittelemaan Shisha- eli vesipiippukauppaan Rakissa, koska halusin ehdottomasti ostaa tuliaisiksi sellaisen. Samainen kuski kertoi, että Dubaissa saisi maksaa tuplahinnan, joten hän ystävällisesti ohjeisti uuden kuskimme ja suuntasimme RAK:iin etsimään rouvalle edukkaampaa piippukauppaa. Olipahan sekin kokemus. Jos haluatte käydä täällä etsikää käsiinne Al Hamra Fort hotellilta Waseem-niminen taksikuski. Hän kertoo tarkemmat koordinaatit. Kiertomatkaan kuului myös yleistä kiertelyä kaupungissa sekä kameliraviradan ja kamelien näkeminen.

Kameliraveja emme nähneet kertakaan, koska se olisi edellyttänyt liian varhaista nousemista. Ravit nimittäin pidettiin joka aamu klo 6. Ei onnistu meikäläiseltä. Kävimme sitten vain ravialueella pällistelemässä ja näimme muutamia kameleita tienposkessa ja aitauksissa. Taksikuskimme pysäytti auton tien sivuun ja siihen tuli heti iso kameli ihmettelemään. Kuski antoi sille heinää, mutta me emme uskaltaneet mennä kovin lähelle, kun kamelithan saattavat olla melko äkäisiä joskus. Hieman säälitti silti ne reppanat, kun niiden jalat oli sidottu narulla. Varmaankin etteivät lähde laukkomaan tielle miten sattuu, mutta silti säälitti. Koko raviradan ympäristö oli hyvin karua ja raviohjastajat asuivat pienissä ja hyvin vaatimattomissa tönöissä siellä täällä alueella.

Kuva: Bjorn Moerman
Ajoimme myös kuuluisan Ghost Townin ohi, jonka asukkaat hylkäsivät 70-luvulla. Pyysin kuskia ajamaan kylän kautta, jotta olisin nähnyt lähempää, mutta eipä tämä suostunut. Sanoi, että siellä kummittelee. Tarinoita joukkopaosta on monia. Kuskimme mukaan talon omistajat eivät maksaneet köyhille talonrakentajille palkkoja, jonka vuoksi he kuollessaan palasivat häätämään "kunniattomat" asukkaat. Mene ja tiedä. Ehkäpä joskus vielä palaan tänne ja käyn tervehtimässä näitä aaveita.

Tässäpä lyhyt kuvaus näkemisen arvoisista paikoista RAK:ssa. Kysykää jos haluatte lisätietoja!

8 kommenttia:

  1. Täällä odotetan hirmuisesti kaikkia loppuja postauksia rakista ja Dubaista, kun matka alkaa jo lähestyä! Toivottavasti ehtisit kirjoitella vaikka tämän kuun aikana!

    VastaaPoista
  2. Hei! Julkaisin tänään postauksen hotellimme ja sen lähialueen ravintoloista. Jos sinulla ei ole samaa hotellia, niin ei tietysti auta paljon :) Mutta lupaan kirjoitella vielä tämän kuun aikana Dubaista. Rakista minulla ei oikeastaan ole kovin paljon enempää kerrottavaa. Toki jos sinulla on jotain ihan tiettyjä kysymyksiä voin yrittää vastata niihin parhaani mukaan.

    VastaaPoista
  3. Hei, olemme lähdössä marraskuussa RAK:iin. Minua kiinnostaisi kuulla shoppailumahdollisuuksista eli löytyykö länsimaisen tyylisiä vaatteita naisille, laukkuja kenkiä jne vai pitääkö ostaa pelkkiä kaapuja? ;) Voiko vesipuistossa olla bikineissä vai pitäisikö olla kokouikkari? Kiva jos ehdit vastailla! :)

    VastaaPoista
  4. Moikka Heidi! Kyllä löytyy Rakista shoppailumahdollisuuksia yllin kyllin. Jokaisessa tavaratalossa on myös kansainvälisiä vaateliikkeitä ja kenkiä sekä laukkuja joka lähtöön. Kaapukauppaa en muista edes nähneeni :) Dubaissa varsinkin saa rahat kulumaan hienoissa liikkeissä. Hintataso tosin ei ole kovin edullinen. Suomen hinnoissa ovat, ellei kalliimpia. Tosin itse en paljon ehtinyt shoppailemaan, joten voihan sieltä löytää hyviäkin tarjouksia :)

    Al Hamra tavaratalon urheiluliikkeissä oli myynnissä sellaisia kokovartalouikkareita huppuineen päivineen paikallisille, mutta Rakin vesipuistossa niiden käyttö oli kielletty. Varmaankin ajateltu turistien näkökulmasta. Eli ihan bikineillä minä siellä ainakin kuljin.

    VastaaPoista
  5. Moi, ok kiitos! :) Ei tarvitse tätä reissua varten siis lähteä kokouikkaria ostamaan. Vähän meinaa ressata toi pukeutuminen muutenkin kun Suomessa kaikki kesävaatteet on hihattomia.. ja ilmeisesti kuitenkin siellä pitäs hotellin ulkopuolella sitten olla olkapäät peitettynä.. No, mutta eiköhän se siitä! :)

    VastaaPoista
  6. Älä ota turhaa stressiä siitä pukeutumisesta. Ei se niin kauhean tiukkaa ole. Otat mukaan vain jonkin kevyen neuleen tai huivin, jonka vetäiset olkapäille ostareilla ja kaupungilla. Ostareilla on muutenkin viileä sisällä, niin ei tunnu hassulta :)

    VastaaPoista
  7. voiko paikan päältä ostaa kaikki vesilelut, uimapatjat, kellukkeet ? Löytyykö lastenvaatteita rakin ostarilta? Oliko vesi lämmitetty vesipuistossa? HUh on kyllä kova hinta yo 30 euroa ja varmaan aikuisetkin joutuu sen maksamaan vaikka tulevat vain vahtimaan ? sama hinta menee 10 h dubain matkasta meiltä, Kuka mikä tämän dubain taksikuskin nimin olikaan teillä?

    Kiitos vastauksista !

    VastaaPoista
  8. Moikka Jutta-Mari! Kyllä vesileluja voi ostaa paikallisista ostareista, mutta ne olivat ainakin omasta mielestä tosi kalliita. Eli jos haluaa säästää, niin omat mukaan. Vesipuiston vesi oli lämmitettyä, eli hyvin tarkeni :) Täältä voit tsekata nykyiset hinnat: http://www.icelandwaterpark.com/#!tickets/ci2u. Ja kyllä, hinta menee kaikilta pituuden mukaan. Taksikusikin nimi oli Waseem, mutta en yhtään osaa sanoa onko hän enää siellä hommissa. Oli kyllä mukava kaveri :)

    VastaaPoista

 
 
Blogger Templates